FÖRI Rendészeti Oktatási Központ

Rendészeti képzés
 
2014-ben indult a FÖRI Rendészeti Oktatási Központjának képzési tevékenysége. 
 
Olyan képzési és módszertani központtá kívánunk válni, mely lehetővé teszi a rendészeti területen dolgozók szakmai képzettségének megszerzését, fejlesztését mind elméleti, mind gyakorlati szinten, igazodva ezen terület speciális igényeihez.
 
Oktatási Központunk feladatai: 
  • Közterület-felügyelők szakmai képzése
  • Egyéb képzések, tanfolyamok szervezése
Felnőttképzési intézményünk célja az elméleti képzés, a gyakorlat és a szakmai terület valós összekötése, ennek megfelelően az Igazgatóság folyamatos munkaerő utánpótlásának biztosítása. A tanfolyamon oktató szakemberek egy része a FÖRI munkatársa, akik olyan speciális és naprakész szakmai tudást tudnak átadni a résztvevőknek, amelyek - sikeres vizsga után – a munkavégzés során valóban hasznosak. 
A központ távlati célja szakmai módszertani, és vizsgaközpontként országos illetékességi területen oktatni és vizsgáztatni a leendő közterület-felügyelőket.

A közterület-felügyelő képzés általános képzési tájékoztatóját ide kattintva olvashatja (.pdf)

 
A FÖRI által eddig indított 11 közterület-felügyelő tanfolyamon 172 fő szerzett bizonyítványt. A tanfolyami résztvevők többsége ma a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársa.
 
A FÖRI ROK egyéb képzések, továbbképzések, tréningek tervezési, szervezési feladatait is ellátja. A képzésekhez kiváló tárgyi feltételeket biztosít, modern, informatikai eszközökkel felszerelt oktatóteremmel, tornateremmel rendelkezik.
 
Intézményi engedélyszám: E-000340/2014