A karácsonyi vásárokat is figyelik a közterület-felügyelők

Kezdetét vette a Téli fesztivál a fővárosban: November 11-én megnyitotta kapuit az Európa tíz legszebbje között jegyzett Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, és ezzel kezdetét vette az ünnepi készülődés Budapesten.

A vásár ideje alatt a közönséget csaknem 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, illetve soul koncertek váltják egymást hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket szombat-vasárnap bábszínházzal és zenés-táncos előadásokkal szórakoztatják a színpadon, a kézműves játszóházban pedig óvodás és iskolás csoportoknak, illetve a térre kilátogató családoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Az ünnepi bevásárlások idején a karácsonyi vásárok területén és azok környékén fokozott ellenőrzést tartanak a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői is, hiszen ebben az időszakban megnő a közterületen elkövetett jogsértések száma..

A fokozott ellenőrzés célja a közbiztonság növelése, a jogsértések megelőzése. A vásárok környékén járőrszolgálatot végző közterület-felügyelők elsődleges feladata a jogosulatlan kereskedés, a pirotechnikai eszközök árusításával és használatával kapcsolatos jogsértések illetve a járművel való megállásra és várakozásra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a kiemelt ellenőrzéssel szeretné biztosítani, hogy mindenki gond nélkül, nyugodtan, biztonságosan készülhessen a karácsonyi ünnepekre.