Állatszeretet Fesztivál az Állatkertben

Állatszeretet Fesztivál az Állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykert több mint negyedszázada minden évben megtartja az állatok világnapját. 2009 óta az eredetileg egy napos rendezvény több napon át tartó programsorozattá nőtte ki magát: ez az Állatszeretet Fesztivál.

Az Állatkert mellett több más szervezet is részt vesz a fesztiválon, köztük a Duna–Ipoly Nemzeti Park, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának Természetvédelmi Őrszolgálata, az MTA Talajtani és Agrokémiai Intézet, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Rovartani Társaság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország és az Egyetemi Bonsai Club is.

A fesztiválra  a természetvédelmi őreink állatos játékokkal, feladatokkal készültek amely sokakat vonzott: óvodásokat, iskolásokat, és családokat. A pedagógusok és szülők érdeklődését a Tanösvény környezeti nevelési  prevenciós  program keltette fel amelyről már a helyszínen  kértek bővebb információkat.

A gyerekek körében a természetvédelmi társasjáték és a képkirakó aratott osztatlan sikert, de a nagyobb tanulók és a felnőttek szívesen fejtették meg a keresztrejtvényeket és a totó kitöltése is tartogatott számukra némi izgalmat, fejtörést.

Az érdeklődés és a kiállító sátor látogatottság alapján elmondható, hogy a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata is hozzájárult a jeles nap megünneplésének teljességéhez.