Biztonságban, az adventi vásárban

Gazdag gasztronómiai kínálattal, élménykonyhával, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel valamint ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.

Az Európa tíz legszebbje között jegyzett Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár november 10 és december 31. között várja a látogatókat. Ezzel kezdetét vette az ünnepi készülődés Budapesten.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői fokozott ellenőrzést tartanak ebben az évben is az ünnepi bevásárlások idején a karácsonyi vásárok területén és azok környékén, hogy mindenki az ünnepi hangulatra s ne az esetlegesen elszenvedett kellemetlenségekre emlékezzen, amikor kilátogat valamelyik vásári forgatagba.

A fokozott ellenőrzés célja a közbiztonság növelése, a jogsértések megelőzése. A vásárok környékén járőrszolgálatot végző közterület-felügyelők elsődleges feladata a jogosulatlan kereskedés, a pirotechnikai eszközök árusításával és használatával kapcsolatos jogsértések illetve a járművel való megállásra és várakozásra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése valamint a közlekedést akadályozó járművek elszállítása.

Különlegesség, hogy az adventi hangulat idén a Vörösmarty térről – a Váci utcán átsétálva – elér a Fővám térre is!  A Szabadság híd pesti oldalán családias hangulatú karácsonyi vásár hívja a látogatókat november 17. és december 24. között.