Egyetemi hallgatók látogatása a Rendészeti Igazgatóságon

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának hallgatói látogattak a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság központjába.

A magánbiztonsági és önkormányzati rendészeti szakos diákok egy rövid bemutató során bepillantást nyerhettek a FÖRI mindennapi tevékenységébe és megismerkedtek a közterület-felügyelők munkájával.

Az elsőéves hallgatóknak Hermann Gábor tartott előadást a FÖRI múltjáról, valamint szervezeti felépítéséről. A szolgálati igazgatóhelyettes az előadáson elmondta, hogy az FÖRI és az NKE közötti együttműködési megállapodás alapján a tanszék hallgatói az éves nyári gyakorlatuk helyszíneként a FÖRI-t is választhatják. Hermann Gábor kijelentette: a FÖRI számára kiemelten fontos, hogy a végzett, szakmailag felkészült és idegen nyelvet beszélő, önkormányzati rendészeti diplomával rendelkezőknek, álláslehetőséget biztosítson az ország legnagyobb önkormányzati rendészeti szervénél.

Dr. Christián László Phd., a magánbiztonsági és önkormányzati rendészeti tanszék vezetőjének elmondása szerint a most szeptemberben indult képzésre többszörös volt a túljelentkezés még úgy is, hogy a hallgatóknak már felvételi követelmény volt egy középfokú nyelvvizsga megléte.

Ezt követően az egyetemisták a Pálya utcai Rendészeti Szolgálati Központban egy bemutató során megismerhették a szolgálati ágak gyakorlati tevékenységét. Végezetül az NKE hallgatói  az Akadémia utcai központban tanulmányozták a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ feladatellátását, és az ott dolgozók munkáját.  Végezetül a Rendészeti Igazgatóság tornatermében egy intézkedéstaktikai bemutatón vettek részt, amely a hallgatók körében a legnagyobb sikert aratta.

2016. szeptember 13.