Elismerések a Főváros Napján

Budapest egyesítésének 144. évfordulója alkalmából november 17.-én Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes több mint negyven díjat adott át – köztük a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság két dolgozójának - az Új Városháza dísztermében.

Pest, Buda és Óbuda vezetése 1872-ben hozott döntést arról , hogy  az addig önálló három várost, Budapest néven egyesítetik. Az egy évig tartó egyesítési folyamat az 1873. november 17-i díszközgyűléssel ért véget. A Fővárosi Tanács – Budapest Főváros Közgyűlésének 1991. március 21-i döntése értelmében ez a nap a főváros, BUDAPEST ÜNNEPNAPJA.

Az ünnep alkalmából olyanok kapnak elismerést, akik tetteikkel, erkölcsi vállalásaikkal gazdagabbá teszik a várost.

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján:

DR. BARNA SÁNDOR EMLÉKÉREM – A FŐVÁROS KÖZBIZTONSÁGÁÉRT DÍJ kitüntetésben részesült HERMANN GÁBOR, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szolgálati igazgatóhelyettese, a főváros közrendje és közbiztonsága terén végzett kiemelkedő szervező és koordináló szerepéért, a szolgálat iránti elkötelezettségéért.

BUDAPESTÉRT DÍJ kitüntetésben részesült DR. KOZMA TAMÁS, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának vezető állatorvosa, szakmai tanácsadója, Budapest állategészségügyében végzett 20 éves kiemelkedő munkájáért, a főváros gyepmesteri telepének modernizálásában, az állatjóléti szempontok meghonosításában, a felelős állattartás szemléletfejlesztésében, a civil kapcsolatok kialakításában szerzett érdemei elismeréséül.

Az idén hatan vehették át a Budapest életében jelentős szerepet betöltő, a városnak dicsőséget szerző teljesítmények elismerését jelentő Pro Urbe Budapest Díjat.
A Budapestért Díjnak huszonegy kitüntetettje volt: A budapestiek esélyegyenlőségéért járó elismerést, a Zalabai Gábor-díjat hárman kapták meg. Ugyancsak hárman vehették át a főváros közbiztonságáért adományozott Barna Sándor-emlékérmet A rendezvényen a Fővárosért Emlékzászló Díjat kapott a BRFK VIII. kerületi rendőrkapitánysága.
Papp László Budapest-Sportdíjat adományozott hat kiváló sportolónak és sportvezetőnek. A főpolgármester Főváros Szolgálatáért Díjat adott át a Főpolgármesteri Hivatal öt munkatársának. A díjazottaknak gratulálunk.