Húsvétkor is felelősséggel!

04/12/2017 - 17:43
húsvét

A húsvéti ünnepek alatt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság idén is kiemelt figyelmet fordít a közterületek rendjére, tisztaságának megőrzésére, az engedéllyel nem rendelkező kereskedők tevékenységének megakadályozására.

Felhívjuk a figyelmet az utcán engedély nélkül árusított, ellenőrizetlen forrásból származó élelmiszer, ital, édesség, illatszer, játék, és műszaki cikk kockázataira. Közterületen csak az a kereskedő árusíthat, aki rendelkezik a közterület tulajdonosának (kezelőjének) a közterület kereskedelmi célú igénybevételéhez kiadott hozzájárulásával, és az adott termékekre előírt hatósági engedélyekkel.

Az ajándékaink megválasztásánál célszerű figyelembe venni, hogy az a későbbiekben is kellemes emléket idézzen fel a megajándékozottban. Az esztétikailag sérült vagy lejárt szavatosságú édességek, bizonytalan eredetű élelmiszerek, italok fogyasztása, hamis illatszerek használata – különösen gyermekeknél - megbetegedést okozhatnak, a játékok, műszaki cikkek komoly balesetveszélyt jelenthetnek.

Húsvétkor gyakran ajándékoznak különösen gyermekes családok élő állatot. A FÖRI Állategészségügyi Szolgálata kéri, hogy a felelős állattartás jegyében tegyék mindezt, és vásárlásuk esetén vegyék figyelembe az állatok későbbi elhelyezésének szükségességét illetve lehetőségét.

Az ajándéknak szánt apró állatoknál figyelembe kell venni, hogy a későbbiekben méretük, mozgásterük jelentősen megnövekszik. Életben maradásukhoz, szükségleteik kielégítésére bizonyos idő után nem elég egy apró papírdoboz vagy ketrec. Ha valaki nem kívánja, vagy tudja tovább tartani a húsvétra beszerzett kisállatokat, gondoskodjon azok további megfelelő elhelyezéséről, tartásáról.

A húsvéti ünnepeken várhatóan sokan látogathatnak majd ki a főváros parkjaiba. A zöldterületek védelme, megóvása, az ott pihenni, kikapcsolódni vágyó emberek nyugalma mindannyiunk közös érdeke.

Kérünk mindenkit, hogy közös odafigyeléssel tartsuk be a békés együttélés szabályait, hogy nyugodtan teljen az ünnep!

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság
Sajtószolgálata

Elszállították sza- bálytalanul parkoló gépkocsiját? Itt meg- találhatja, csak a rendszámot kell beírnia keresőnkbe.