Így védjük a természeti értékeket a huszadikai tűzijáték során

Két területünkön is kiváló lehetőség nyílik a közelgő augusztus 20-ai tűzijáték megtekintésére, elhelyezkedésüknek köszönhetően.

Ennek alkalmából hívnánk fel a figyelmet a szabályok betartására, melyek ünnepnapokon is létfontosságúak a természetvédelmi területeken.
A Róka-hegyi-bánya természetvédelmi területen a legfontosabb szabály, hogy a biztonságunk és a természeti értékek megőrzése érdekében ne térjünk le a kijelölt ösvényről, soha ne másszunk át korlátokon, még ha jobbnak is tűnik onnan a kilátás.

Másik igen értékes, szép kilátást nyújtó terület a Kis-sváb-hegy természetvédelmi terület, ahol szintén fontos, hogy az ösvényekről ne térjünk le. Ezen kívül kiemelnénk, hogy az amúgy is nagyon kedvelt kutyasétáltató helyen a várható tömegre és a tűzijáték zajára való tekintettel még fontosabb, hogy a kedvenceinket pórázon sétáltassuk.
Mint mindenhol, ezen a két területen is a betartandó, hogy ne szemeteljünk!

És bár csábító lehetőségnek tűnik az Államalapítás Napját megünnepelni egy szabadtéri sütögetéssel, de az ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOMra való tekintettel jelenleg ezt a kijelölt tűzrakó helyeken sem tehetjük meg.

A tilalomról tájékozódhatnak az alábbi honlapon: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=monitor_tuzgyujtasi_tilalom