Külföldi diákok látogatása a FÖRI-nél

2017. október 16-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság között fennálló szoros együttműködés keretében Erasmus programban részt vevő hallgatók ismerhették meg az önkormányzati rendészet feladatait, működését és eszközrendszerét.

A hat országból érkező hallgatók többsége rendészettudományi egyetemen folytat tanulmányokat. A hallgatókkal érkezett Andrej Sotlar, a Maribori Egyetem professzora is. Kísérőjük Dr. Christian László rendőrezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tanszékvezetője volt.

A vendégek előadást hallhattak a Rendészeti Igazgatóság történetéről, az önkormányzati rendészet kialakulásáról, jogszabályi hátteréről, illetve működési feltételeiről.

A házigazda képviselőinek interaktív előadásait követően élénk eszmecsere során összehasonlításra került a fővárosi gyakorlat a nemzetközi trendekkel, és a hallgatók hazájának önkormányzati rendészeteivel.

A Természetvédelmi Őrszolgálat szolgálatvezető-helyettes bemutatta a főváros közigazgatási területén belül lévő helyi jelentőségű védett természeti területeket és az azokkal kapcsolatos feladatokat. A hallgatók megtudhatták, hogy milyen jogosultságai vannak a természetvédelmi őröknek.

A hallgatók érdeklődését leginkább kivívó Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ bemutatása során mélységében ismerték meg a közérdekű bejelentések fogadását, a közterületen szolgálatot teljesítők munkájának operatív irányítását. Végezetül megtekinthették a FÖRI által használt speciális eszközöket, gépjárműveket.

FÖRI, Sajtószolgálat