Kutyák, cicák, gyógyuljatok!

Laborautomatát kapott az Állategészségügyi Szolgálat

Üzembe helyezték a mai napon azt a hematológiai laborautomatát az Illatos úton, amelyet a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány adományozott a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatának, és amelyet a Pannon Diagnosztika Kft. felajánlásának köszönhetünk. A legfontosabb laborvizsgálatok házi elvégzésére alkalmas készülék mostantól évente több száz beteg állat kezeléséhez használható a telepen.

Évente kb. 2.000 állat kerül Budapest egyetlen, Illatos úti gyepmesteri telepére, ahol a kutyák és macskák örökbeadása előtt a telep orvosai nagy szakértelemmel és odaadással gyógyítják a rászorulókat. Egy-egy négylábú sokszor hónapokig tartó kezelést kap. A vizsgálatok első lépése a diagnosztizálás, amiben nélkülözhetetlen szerepe van a vérvizsgálatoknak, ugyanúgy, mint az embereknél. Ezen vizsgálatokat eddig külső laborokban végeztette a telep, és a költségüket több állatvédő szervezet – köztük a DOKTA – vállalta.  Mostantól a laborvizsgálatok gyorsabban, helyben, jóval kisebb költséggel végezhetők.

A Pannon Diagnosztika Kft. a készülékhez szükséges reagensekből is a rendelkezésünkre bocsájtott egy adagot, így a kalibrálás után évente 300-400 állat hematológiai vizsgálatát biztosan el fogják már végezni. A DOKTA közreműködésével a Pannon Diagnosztika hamarosan egy biokémiai laborautomatát is ígért, amellyel a vizsgálatok még szélesebb körét lehet majd helyben, olcsóbban végezni.

FÖRI, Állategészségügyi Szolgálata