Nagy sikerrel zárult Programunk

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a 2017/2018-as téli időszakban 3. alkalommal indította el „Házhoz megy a Tanösvény” programját, amelynek során az idei időszakban újra több száz iskolás és óvodás korú gyerekhez sikerült eljutni.

A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy a gyerekek számára interaktív természetismereti foglalkozás keretein belül mutassák be a lakóhelyükhöz közeli természetes vagy természetközeli élőhelyek állat- és növényvilágát.

A játékos feladatok során a gyerekek megismerték az erdőben rejtőzködő állatokat, hallhatták az erdő hangjait, valamint az évek során összegyűjtött ereklyéinknek hála kézben foghattak valódi őz agancsot, simogathattak mókust és közelről láthatták egy fészek felépítését.

A foglalkozások immár hagyományává vált zárásaként a lelkes jelentkezők szarvasbogarakként küzdhettek meg az őket megillető jutalomért. Azok, akik lemaradtak ne csüggedjenek! Tavasszal indul az Őrszolgálat „Tanösvény programja”, melyen Budapest egyik természetvédelmi területén ismerkedhetnek az élővilággal az érdeklődők. Erre a programra még lehet jelentkezhetni!

Akik az idén lemaradtak a „Házhoz megy a Tanösvény” előadássorozatról, azok megnyugodhatnak. Az eddigi sikereken figyelembe véve, a 2018/2019-e tanév során folytatódik a program.