Őszi programok a Természetvédelmi Őrszolgálattal

Idén is izgalmas programokban lehetett része annak, aki ellátogatott az Állatok Világnapja alkalmából az október 4. és 8. között megrendezett Állatszeretet Fesztiválra, vagy október 7-én a XV. kerületi Környezettudatosság napjára. 

A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata természetesen mindkét eseményen részt vett.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben megrendezett Állatszeretet Fesztiválon öt napon keresztül várták az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt. Az eseménysorozat az állatok világnapja köré épül, amit világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként számon tartott Assisi Szent Ferenc napján tartanak.

Akik a XV. kerületi Fővárosi Hulladékhasznosító Mű rendezvényére látogattak el, betekintést kaphattak a szemét feldolgozás-hasznosítás folyamataiba az üzemlátogatás keretein belül.

Természetvédelmi Őreink mindkét helyszínen különféle játékos, ismeretterjesztő programmal készültek. Így többek között társasjátékkal, színezővel, memória játékkal vagy állatos kirakóval találkozhattak az érdeklődők. Míg a kisebbek színezhettek érdekes, védett madarakat, vagy kipróbálhatták az óriás társasjátékot, addig a nagyobbak természettel kapcsolatos keresztrejtvényt fejhettek, esetleg kipróbálhatták az különböző állat lábnyomának felismerésében a tudásukat. Kollégáink örömére a gombafelismerő játék is nagy népszerűségnek örvendett.

Az ügyesebbeket apró ajándékokkal jutalmazták.

Az érdeklődő szülők, tanárok tájékoztatást kaphattak a Tanösvény Programról, amelyre természetvédelmi őreink várják a jelentkezéseket.

Munkatársaink ezúton is köszönik minden látogatónak a részvételt.

FÖRI, Sajtószolgálat