Rendészeti jövő a FÖRI-nél

Egyre népszerűbb a felvételizők körében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának biztonsági szakiránya, ahol elsősorban magánbiztonsági cégek és önkormányzati rendészeti szervek számára képeznek szakembereket.

Az itt végzettek többsége a diploma megszerzése után szinte biztosan el tud majd helyezkedni a munkaerőpiacon, mivel az egyetem az elmúlt években egy igen széleskörű partneri hálózatot alakított ki, amelynek tagjai várják a szakirányon végzett szakembereket.

Dr. Christián László PhD r. ezredes, tanszékvezető egyetemi docens a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék vezetője azt is elmondta: a felvételt követően, a szakiránynak megfelelő rendészeti szervek az államilag finanszírozott helyeken tanuló hallgatókkal (a rendészeti igazgatási szak-biztonsági szakirány kivételével) – ösztöndíjszerződést kötnek, amely kiterjed a tanulmányokat követő foglalkoztatásra is. A biztonsági szakirány közszolgálati ösztöndíjas képzésében résztvevő hallgatókkal pedig az Egyetem köt ösztöndíjszerződést.

A tanszékvezető kiemelte: az alapképzésben megszerzett oklevél feljogosít továbbá a mesterképzésben, - a mesterfokozat megszerzését követően - a doktori képzésben, továbbá az egész életen át tartó tanulás keretében egyéb, széles skálájú képzési programokban való részvételre.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság évek óta fontos partnere a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán működő magánbiztonsági és önkormányzati rendészeti tanszéknek, ahol a rendészeti igazgatási alapszakon belül választható biztonsági szakirányon az önkormányzati rendészet számára is képeznek szakembereket.

Az itt végzetteknek stabil és kiszámítható életpályát kínál a FÖRI. Jól képzett olyan munkaerőt várunk a szakirányon végzett hallgatók közül, akik felsőfokú végzettséggel kifejezetten az önkormányzati rendészeti ismereteket hallgatják és szerzik meg az ehhez szükséges elméleti és szakmai ismereteket, mondta Hermann Gábor a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szolgálati igazgatóhelyettese.

A biztonság szakirányon végzettek jelentős része egyébként a magánbiztonsági szektorban helyezkedik el.