Segítségnyújtás a mentősöknek

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelői szolgálatteljesítés közben a Körvasút sor feletti hídon áthaladva észlelték, hogy megkülönböztető fényjelzését használó mentőautó áll a XIV. kerületi Füredi úton a Gvadányi utcai kereszteződésben, illetve, hogy a Rákos-patak hídján, két balesetet szenvedett gépjármű látható.

Kollégáink a vészhelyzetet felismerve megkülönböztető jelzésüket használva, megálltak az úttesten, hogy a helyszínt biztosítsák, és segítséget nyújtsanak a mentés során.

A híd közepén lévő törött személygépjárműbe a vezető beszorult, és bal csuklóján vérző sérülés látszott. Felügyelőink látták, hogy a mentőszolgálat dolgozói sikertelenül próbálták kinyitni a vezető oldali ajtót, így azonnal a segítségükre sietettek, melynek köszönhetően a mentőápolók kiemelték a sokkos állapotba került sérültet, akit ezt követően az Országos Baleseti Intézetbe szállítottak.

Közterület-felügyelőink a tőlük elvárható beavatkozáson túl is rendkívüli határozottságról és szakértelemről tettek tanúbizonyságot.

Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság

 Sajtószolgálat