Országos Rendőr-és Tűzoltónap – Bemutatkozott a FÖRI is

2019. április 27-én immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az Országos Rendőr- és Tűzoltónap, melyen a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság is részt vett.

Az eseményre és a színes, változatos programokra, bemutatókra a több ezren voltak kíváncsiak. Sokszínű programokon keresztül, minden korosztályt megszólítva pillanthattak be az érdeklődők a rendőrök, a tűzoltók és a társszervek munkájába. 

A FÖRI sátrainál is sok látogatót köszönthettünk, akik megismerhették az Igazgatóság munkáját, felvilágosítást kaptak az Oktatási Központ feladatairól, és a közterület-felügyelő képzésről. 

Míg a felnőttek a komolyabb témákban merültek el, a gyerekek lelkesen próbálták ki járműveinket, és játékos feladatok alapján bővíthették a közterület rendjével kapcsolatos ismereteiket.

Nagy sikert arattak a Természetvédelmi Őrszolgálat által összeállított ügyességi és memória játékok, ahol a feladatok során sok új ismeretre tettek szert a kicsik és nagyok egyaránt. 

Kollégáink szívesen válaszoltak az állatok gondozásával, a természetvédelemmel, természetvédelmi területekkel kapcsolatban feltett kérdésekre, valamint felhívták a figyelmet az évek óta sikeresen működő Tanösvény programra is.