Barátságos falak az Ebrendészeten

falak.jpg

 

A Fővárosi Közterület-felügyelet által üzemeltetett Illatos úti Ebrendészet a Werk Akadémia szakmai támogatásával, a művészeti iskolák tanulói számára enteriőr stylist pályázatot hirdetett a helyszín barátságosabbá tételére.

A feladat néhány kijelölt falszakasz vonzóbbá tétele volt, mely élhetőbbé, színesebbé és barátságosabbá teszi az Ebrendészet összképét, nem csupán az ott élők és dolgozók, de a nagyközönség, az odalátogatók számára is.

A pályázó feladata volt egy olyan mű  megtervezése és létrehozása, mely segít eloszlatni az intézményhez kötődő negatív asszociációkat, és hangsúlyozza, hogy az Illatos úti Ebrendészeten a kutyák emberséges bánásmódban részesülnek. Ugyanakkor nem rugaszkodik el a valóságtól sem, hogy tudniillik itt valóban szerencsétlen sorsú kutyák vannak, akik ebből az átmeneti otthonból minél előbb egy megbízható, felelős állattartóhoz kell, hogy kerüljenek.   Ezeknek az állatoknak a tekintetében benne van a vágyakozás egy gondoskodó gazdi, egy igazi otthon után.

A cél tehát az volt, hogy az elkészült mű hozzájáruljon az Ebrendészet arculatának újradefiniálásához, az intézményről elterjedt rosszízű hírek eloszlatásához, illetve az ott élők mindennapjainak színesebbé tételéhez, a minőségibb élet- és munkakörülmények kialakításához.

A pályázaton az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskola két tanulója végzett szép eredménnyel. Dencs Dániel tervei nyertek, így ő valósíthatta meg elképzelését. A második helyezett a szintén nagyon tehetséges és kreatív Varga Luca Borbála lett.

Fotóinkon részletek az elkészült freskókból.

2011-07-08