Pénteken a Fővárosi Közterület-felügyelet ügyfélszolgálata zárva tart

A köztisztviselők napját 1997 óta ünneplik Magyarországon minden év július 1-jén, mert 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselői törvény. Július 1-je 2001 óta munkaszüneti nap is a köztisztviselők számára, ezért a hivatalok , így a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, megyei önkormányzati hivatalok, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, a NAV, az OEP, valamint más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények - csak ügyeletet tartanak.

Pénteken a Fővárosi Közterület-felügyelet ügyfélszolgálata zárva tart. Azonban a  Központi Ügyelet várja a bejelentéseket az ingyenesen hívható, azaz zöld számain:

                                06-80-220-220 vagy a 06-80-330-330

A napi 24 órás ügyeletben működő telefonos diszpécserközpont 2006-ban kezdte meg működését Budapesten. Informatikai rendszere képes azonnali kapcsolatot teremteni a rendvédelmi szervek, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a mentőszolgálat, valamint a közművállalatok ügyeleteivel. Ennek köszönhetően nem csupán vészhelyzetben, hanem a lakosságot közvetlenül érintő bármilyen ügyben, mint például áramszünet, csőtörés, kéményledőlés vagy gázszivárgás, várják a bejelentéseket. 

Amennyiben a Fővárosi Közterület-felügyelet illetékességi területéről a közterületek rendjével kapcsolatos bejelentés érkezik, a felügyelet gépkocsis járőrei a helyszínre sietnek, és megteszik a szükséges intézkedéseket. Ilyen esemény egyebek között a lakók nyugalmát zavaró hangoskodás, a közterületi italozás, a környezetszennyezés, az ebtartás szabályainak megsértése, a tilosban parkolás, a mozgássérült-parkoló illetéktelen használata, a közlekedést zavaró szabálytalanul parkoló autó,  vagy az engedély nélküli hulladéklerakás.

Az egészségügyi intézményekben is munkaszüneti nap lesz július elsején. A Semmelweis nap Semmelweis Ignác, magyar orvos születésnapja. Semmelweis 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja.

2011-06-29